1. Tuijotus

Täällä on aivan normaalia, että ihmisiä (lähinnä meitä valkoisia) tuijotetaan koko ajan ja kaikkialla! En ole siihen vieläkään tottunut. Enkä varmaan totukaan. Ei se niinkään tuolla kadulla kulkiessa haittaa, mutta esim. uimassa ollessa ei vaan jaksaisi kattella laumaa tuijottamassa sinua.

2. Tungeksiminen (taipuuko tämä sana edes näin??)

Paikoissa joissa mielestäni pitäisi jonottaa, ei täällä jonoteta vaan ihmiset tungeksii ja sitten ihmetellään kun ei oikein "jono" etene.

3. Liikennekäyttäytyminen

Suomalaisia haukutaan siitä, ettei me anneta tietä tms. autolla ajaessamme. No nyt täytyy kyllä sanoa, että kyllä me ollaan huomaavaisia jos verrataan inkkareihin! Täällä on aina jossain risteyksessä tie tukossa, kun kaikkien pitäisi päästä ensimmäisenä joka paikkaan! Raivostuttavaa... Ja taas ihmetellään miksi "jono" ei liiku mihinkään.

4. Tippi

Niin ja tuota rahaa pitäisi olla tunkemassa ihan koko ajan ja ihan kaikille! Kun kotiin tulee joku korjaaja, hän pyytelee tippiä. Ravintolassa tullaan hyvin usein ilmoittamaan, että lasku ei sisällä tippiä - sitä pitäisi sitten jättää. Näitä nyt olisi vaikka kuinka paljon kerrottavana, mutta ei jaksa. Yleisesti sanoen JAA RAHAA IHAN KAIKILLE! Niin ja sitten ne kerjäläiset...

5. Kaksinaismoraali (vai mikä se nyt sitten on...)

Alastomuushan täällä on tabu, vaikka nämä lisääntyvät kuin pikkupuput. Telkkariohjelmat sutataan, jos paljasta nahkaa meinaa näkyä liikaa. Kirosanat korvataan piip-äänellä. Mutta, iltapäivällä voidaan ihan hyvin näyttää vaikka kuinka karmeita väkivaltaohjelmia!! Lapset voivat sitten yksinään niitä katsella, kun vanhemmat ovat työntouhussa ja lapset ovat yksinään (onhan toki kotiapulainen, mutta arvatkaa vaan paljonko niitä kiinnostaa mitä lapset tv:stä katsovat) kotosalla.

Että tällaisia nämä kulttuurierot...