Niin se tama loma on kohta lusittu! Viikko mennyt aika vauhdilla ja Kuwait on kaynyt tutuksi. Ollaan tehty erinaisia ajeluita taalla. Mehan ei lahdetty mihinkaan lomamatkalle, kun lentolippujen hinnat on ihan pilvissa nain Eidn aikaan. Ja toisaalta ihan kiva pysytella taalla, kun liikenne on hiljaista jne. Suurin osa ihmisista lahti pois Kuwaitista, kun oli kokonainen viikko vapaata (Saudit ja Kuwait ainoita joissa juhlittiin koko viikko).

Palataan kuitenkin ensin sinne baby showeriin...

Olihan kekkerit. Kaikki oli niin cute ja awesome... En tieda, olenko mina vain jotenkin kyyninen vai mita, mutta ei meikalaiseen oikeen purrut ne kaikkien pienten tavaroiden ihailu. Se nyt kuitenkin on vaan vauva mika sielta on tulossa. Mutta olihan se kiva nahda moiset bileet. Toisiin ei valttamatta tartte sitten mennakaan. Olihan siella vahan ulkopuolinen olo, kun muut olivat kymmenen vuotta nuorempia ja just vauvan saaneita tai odottavia mammoja. Mun lisakseni siella oli yksi aiti, jolla oli vanhemmat lapset. Mutta kuten sanottu, oli kiva kokea kerran elamassa.

 

Loma alkoi golfaamalla...

Tosi tyylikkaan nakoinen pelaaja... Ja oikein asialleen vihkiytynyt... Joopa joo. Ei oikein peli kulkenut, mutta hyvalla syylla voin syyttaa mailoja (menin vaihtamaan mailat ja en edes kaynyt harjoitteleen ensin - tyhma mika tyhma).

On muuten uskomatonta miten keskelta ei mitaan loytyy nain vihrea alue! Aidan toisella puolella onkin sitten taysi aavikko

Ilmat ovat nyt mita parhaimmat. Lampotilat tipahtanut reiluun +20 asteeseen ja on saanut jo etsia paksumpia vaatteita ylleen. Pelatessa tosin riittaa viela lyhythihainen paita ja lyhyet housut.

 

Yhtena iltana saatiin kutsu illalliselle eraan golfkaverin luokse. Oli ihan kiva ilta. Hyvaa ruokaa, juomaa ja seurapeli. Pelattiin jotain train dominoa. Rauhallinen ilta ja ihan kiva sellainen!

Oltiin hyvissa ajoissa kotonakin ja seuraavana paivana paastiin heti aamusta liikenteeseen.

 

Ajeltiin Saudirajaa pitkin ja kaytiin katselemassa mm. farmit (joissa viljellaan kurkkuja tms.). Oli uskomattoman vihreita alueita keskelle aavikkoa! Niista ei tosin tullut otettua kuvia. Eika niista kameleista mita tuli vastaan. Aika hurja tunne, kun valtatiella kuitenkin nopeusrajoitus 120 km/h ja yhtakkia tien reunoilla kameleita. Ne on vahan kuin Suomessa hirvet, ei tahdo huomata kovin kaukaa, kun osa on aavikon varisia... Onneksi ei tormatty!

Hiljaista kylanraittia.

Telttailijatkin on taas saapuneet tien vierustoille. Aavikonlaidalta kuulin, etta telttailijat saavat olla marraskuulta maaliskuulle. Kukapa tuolla haluaisi kuuminta aikaa ollakaan...

 

Ystavani kanssa lahdimme sitten eraana kauniina paivana kiertoajelulle aavikonlaidalle.

Heidan kotikulmat on jokseenkin viihtyisammat kuin meidan. Meidan alue kun on jo liian tayteen ahdettu. Aavikonlaidalla on viela hiukan valjempaa.

Kaytiin myos tutustumassa "ei-kansalaisuutta-omaavien" alueeseen. Kuwaitissa on pari paikkaa joihin nama eiminkaanmaankansalaiset saa asettua. On vaan aika uskomatonta kuinka joku voi unohtaa, mista maasta on tanne tullut... Jos noille joskus myonnetaan Kuwaitin kansalaisuus, niin sitten kylla minakin unohdan mista olen tanne tupsahtanut. Tuskin nuo tulee koskaan taman maan kansalaisuuttakaan saamaan.

Tasta ma meille uutta kotia vahan kattelin...

Toinen suuri nahtavyys - valtion vankila. Jos oikein tarkkaan kattelette, niin tuolla reunalla nakyy aitaa ja vartiokoppeja. Kaytiin me portillakin pyorahtaan, muttei sitten uskallettu valokuvia ruveta rapsiin. Melkoisen iso laitos. Me tosin taidettiin kayda vain silla naisten puolella, joka pienempi.

Kaytiin myos pyorahtaan Red Fortin portilla. Museo ei kuitenkaan ollut auki, joten kaydaan toisella kertaa koittaan uudelleen.

En vaan ymmarra miksi pitaa olla kaksi kylttia... Onneksi ajat eivat heita kovin pahasti toisistaan.

 

Eraana aamuna houkuttelin keksimmaisen mukaani rangelle lyomaan palloja ja ilman lahjontaajahan se ei onnistu. Vein sen sitten aamupalalle...

Oli kylla hyvaa. Ja huomaatteko poydassa jotain suomalaista designia??

Aito mariskoolihan se siina nokotti hedelmasalaatin kera! Kaunis kippo ja hyvaa oli salaattikin.

Illalla isanta vei mut treffeille. En ollutkaan kaynyt keilaamassa sitten teiniaikojen! Oli ihan kivaa.

Enka edes pahasti havinnyt miehelleekaan vaikka 20 vuotta edellisesta kerrasta...

Lopuksi sitten sushi baariin. Kiesus etta oli hyvaa!!! Ja tayttavaa!

Etta tallaista talla kertaa tanne hiekkalaatikolle! Hyvaa viikonloppua kaikille!