#1 OOPPERAN KUMMITUS

Oopperan kummitus kertoo Pariisinoopperataloa terrorisoivasta miehestä, joka asuu rakennuksen kellareissa ja rakastuu nuoreen kuorotyttöön ja balettitanssijaan, Christineen, kuullessaan hänen laulavan. Hän päättää saada tytön omakseen ryhtymällä tämän yksityisopettajaksi, mutta ei uskalla näyttäytyä epämuodostuneiden kasvojensa vuoksi, joten hän laulaa Christinelle rakennuksen sisältä. Christine uskoo miehen olevan "musiikin enkeli", jonka hänen isänsä lupasi lähettää hänen luokseen kuollessaan. Oopperan kummitus pelottaa oopperan tähden, Carlotan, pois, jolloin Christine saa tilaisuuden näyttää taitonsa ja hurmaa yleisön. Esityksen päätyttyä hänen lapsuudenihastuksensa varakreivi Raoul tulee tapaamaan häntä ja pyytää illalliselle. Raoulin poistuttua hetkeksi mustasukkainen oopperan kummitus vie vastustelemattoman Christinen talon kellarissa sijaitsevaan luolaansa, missä Christine tajuaa olevansa kummituksen pakkomielteisen rakkauden kohteena ja nähdessään itsensä näköisen nuken hän pyörtyy. Seuraavana aamuna Christine poistaa kummituksen naamion uteliaisuuttaan, mistä tämä raivostuu ja lopulta masentuu. Hän vie Christinen takaisin ylös ja lähettää lappuja johtajille, joissa hän vaatii, että Christine saa pääroolin seuraavasta oopperasta. Johtajat uskovat, että heidän kustannuksellaan pilaillaan, eivätkä suostu vaatimuksiin. Oopperan kummitus kostaa tappamalla erään talon työntekijöistä esityksen aikana ja tästä kauhistuneena Christine pakenee katolle Raoulin kanssa. Raoul vannoo rakastavansa häntä kummituksen seuratessa tapahtumaa piilosta. Kun pari suutelee, mustasukkaisuuden riivaama kummitus vannoo mielessään kostoa.

Uuden vuoden aattona kolme kuukautta myöhemmin kummitus palaa jälleen ja ilmoittaa kirjoittaneensa oopperan, jonka hän haluaa heidän esittävän. Christinen kanssa jo kihlautunut Raoul näkee tässä tilaisuuden tehdä lopun kummituksesta ja kutsuu esitykseen poliisit paikalle. Kummitus onnistuu kuitenkin sieppaamaan Christinen ja vie hänet mukanaan kellareihin aikomuksenaan tehdä hänestä ikuisen morsiamensa. Raoul pääsee lopulta paikalle, jolloin kummitus köyttää hänet ja pyytää Christinea tekemään valinnan: joko hän valitsee kummituksen tai Raoul kuolee. Christine suostuu elämään kummituksen kanssa, mutta tunnekuohujensa vallassa kummitus päästää nuoren parin menemään. Kummitusta jahdannut väkijoukko saapuu lopussa tyhjään luolaan ja Christinen ystävä Meg Giry löytää paikalta vain kummituksen naamion. www.wikipedia.org/wiki/Oopperan_kummitus_(vuoden_2004_elokuva)

Meilla lapsetkin tietaa, etta aiti voisi katsoa taman leffan vaikka joka paiva! Mieheni vei minut vuonna 2005 Lontooseen ja oli hankkinut liput teatterinaytokseen ja se oli aivan mahtava kokemus! Ma olen sellainen tunne-elaja, joten itkea pillitin siella sen naytoksen ajan. Musiikki ja kaikki... Olenkin vihjannut, etta voitaisiin seuraavaksi menna katsomaan tuo Broadwaylle.

#2 KUUTAMOLLA

Elokuvan päähenkilö on Iiris Vaara (Minna Haapkylä), jonka elämää seurataan elokuvan aikana kolme vuotta. Elokuvan alussa Iiris täyttää 30 vuotta, katselee yöt leffoja ja haaveilee päivät katselemiaan elokuvia suuremmasta rakkaudesta. Taiteilijaäiti Leila Vaara (Pirkko Saisio) sekä Iiriksen parhaat ystävät Anna (Anna-Leena Härkönen) sekä Laura (Laura Malmivaara) yrittävät saada Iiristä muuttamaan elämänsä. Laura työskentelee hierojana ja yrittää autaa Iiristä löytämään elämästään harmoniaa. Ikisinkuksi julistautunut Anna taas kannustaa ystäväänsä rentoutumaan seksin avulla. Iirikselle kelpaa kuitenkin vain aito romanssi.

Unelmat näyttävät käyvän toteen kun Iiris tapaa Markon (Peter Franzén), nuoren lupaavan elokuvaohjaajan, jonka kanssa Iiriksen elämä muuttuu lennoksi korkealle arjen yläpuolelle. Mutta jakaako Marko Iiriksen kanssa samat unelmat ja kummat ovat loppujen lopuksi oikeassa, romantikot vai kyynikot? Onko täydellinen onni harhaa ja ihmissuhteet aina täynnä salaisuuksia ja valheita? Ennen kuin asiaan saadaan selvyys, hermoromahduksen partaalla on neljä naista ja pari miestäkin. www.wikipedia.org/wiki/Kuutamolla

Tama on kanssa sellainen leffa, etta voisin katsoa uudelleen ja uudelleen...